header foto header foto

Algemeen

MO18-1 besluit trainingskamp in Spanje met leerzame wedstrijd

Nieuws afbeelding 28-2-2024
Onder het aangename Spaanse zonnetje zagen de technische staf van MO18-1 en een aantal supporters hoe SADUS en HCK een vermakelijke pot op het waterveld legden.
Hockeyclub Kampen MO18-1 in Spanje
HCK startte in een 4-4-3 opstelling, met Diez onder de lat en een verdediging met Charlotte en Afra op de flanken en Liza en Carmen in het centrum. Op het middenveld was er plek voor Hella, Iris en Mare, terwijl de aanval werd gevormd door Nina, Annelinde en Marleen. Met Zoƫ en Kyara op de bank werd er met name op het middenveld gewisseld.

In het eerste kwart schoot SADUS uit de startblokken en was meteen duidelijk dat de Spaanse dames wekelijks op een hoger niveau spelen. HCK kreeg geen grip op de vele aanvallen en konden niet voorkomen dat Spaanse dames 3 keer wisten te scoren.

Na twee minuten in het tweede kwart volgde de eerste strafcorner van de wedstrijd. Na een shoot van HCK in de cirkel mocht SADUS aanleggen en met een geweldige hard schot volgde direct de 4-0. Halverwege dit kwart werd er gewisseld van spelsysteem en werd er overgeschakeld naar 4-4-2, waarbij Nina het middenveld kwam versterken. Het spel begon zich daardoor te verplaatsen naar het middenveld en er kwam meer rust in het team.

Na de thee pauze kreeg HCK steeds meer grip op het snelle spel van Sadus en ontstonden er ook kansen voor de Kamper meiden. De schoten van Kyara en Annelinde werden echter geblokt door de keepster. Aan het eind van het derde kwart was het helaas wel weer raak voor de Spaanse Dames. De 5-0 was een beauty van doelpunt en kon zelfs rekenen op applaus van Kamper zijde.

In het laatste kwart kwam er dan ook eindelijk een strafcorner voor HCK en dat ze hier op getraind hadden was goed te zien. Op aangeven van Marleen volgde de pass van Annelinde terug op Marleen, de voorzet die volgde werd ingetipt door Kyara, maar helaas met een reflex van een Spaanse speelster van de lijn gehaald. De druk van HCK bleef en met goed spel wist Marleen zich vrij te spelen op de achterlijn. De geweldige voorzet ging echter als een streep voor de doellijn langs en werd door niemand aangeraakt. Uit de aanval die volgde wisten de Dames van SADUS wel te scoren en kwam de 6-0 eindstand op de borden.

Ondanks de nederlaag zullen de meiden van HCK met vertrouwen toewerken naar de hervatting van de veldcompetitie. Met name het spel van de tweede helft bied mogelijkheden. Terug in Nederland wacht op zaterdag 2 maart gelijk een flinke beproeving: de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Twello begint om 15.30 uur.